04.04.2011

Barnebokmessen i Bologna

Jeg har nå kommet tilbake fra en fantastisk Bolognatur. Jeg fikk nemlig et stipend fra Tegnerforbundet for å reise til Barnebokmessen i Bologna. Så da tok jeg med Linnosaurus og dro på inspirasjonstur.


Messa var veldig stor og overveldende på en fantasisk måte. Forlag fra alle land kommer hit for å bytte rettigheter med hverandre. Vi brukte laaang tid på de første to standene, men etterhvert som vi skjønte hvor sinnsykt stort det var så skummet vi fløten og så kun på det vi likte aller best. Kanskje like greit at det ikke var en salgsmesse, for det var utrolig mange fine bøker jeg gjerne ville kjøpt med meg hjem. Gyldendal Forlag hadde med mine to bøker og det var morsomt å se de på messa. Samtidig så føler man seg veldig, veldig liten når man ser så utrolig mange flinke folk det finnes der ute. Inspirerende og skremmende på samme tid, kan man si!


Selve byen er også absolutt verdt en tur. Trange smug, fantastisk rustikk arkitektur og morsomme små butikker er stikkordene her. Pluss at byen er kjent for sin matkultur, nå merket ikke vi så mye til det på vår reise. Men det spørs jo helt på hva du prioriterer.

Alt i alt en veldig fin og inspirerende tur!

5 kommentarer:

 1. Velkomen heimatt!
  Heldigrisane.
  Måtte le litt av det eine bildet av fontene dama, sidan eg har ei jente på 3mnd som eg ammar. Føler eg med litt som ho innimellom:)
  Kanskje eg skulle teke ekstravakt som fontene…?

  Koselig at du er min første følger. Det setter eg stor pris på Henriette:)
  Ha ein triveleg dag!

  SvarSlett
 2. Du og du, dette hørtes inspirerende og herlig ut! Det kan jo ofte bli litt voldsomt med slike messer, man ønsker å få med seg alt - men så blir man til slutt så sliten av alle inntrykkene...

  Spennende å se om bøkene dine blir publisert i utlandet!

  SvarSlett
 3. For en flott nettside og blogg du har!Masse fine farger og lesing.Flotte illustrasjoner.Titter innom igjen:)

  SvarSlett
 4. Det så ut som dere hadde en fin tur.
  Håper dere kom tilbake med masse inspirasjon:-)

  Morsomt bilde av fontene-dama:-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Grattis med stipend da! Så morro!

  Åhhh...elsker byer med små trange gater og flott arkitektur.

  La oss få vite hva som skjedde med bøkene dine da? Fikk Gyldendal napp? Uansett, en opplevelse bare å få lov til å ha de med! :)

  SvarSlett