18.01.2012

Hva gjør Pepsi? litt av prosessen

I 2010 kom jeg ut med bildeboken "Hva gjør Pepsi?" Gyldendal forlag, oppfølgeren til "Hva liker Muskatt?" 2009. Jeg tenkte å vise frem noen av de mange forkastede illustrasjonene det alltid blir når jeg lager bildebøker, denne gangen viser jeg fra Pepsi, så kan jeg lage for Muskatt neste gang.

Å lage en bildebok fra start til slutt består av utrolig mange valg. Av og til når man ser ferdige bøker er det lett å tenke at det ikke kunne vært gjort på noen annen måte, men egentlig består hver eneste bildebok av hundrevis, ja tusenvis av valg og ting som kunne vært anderledes. Jeg tenkte å vise frem litt av de forkastede illustrasjonene, de er ikke nødvendigvis alltid dårligere enn den som var så heldig å komme i boka, men det kan være ulike andre grunner til at det ble forkastet.

Denne illustrasjonen som viser at Pepsi gnager på sko ble litt rar i perspektivet, men figuren viser en energi som jeg liker godt.
Denne kom med i boka. Her får man se Pepsi ovenfra, forøvrig et perspektiv jeg synes det er ganske utfordrende å tegne i, og i tillegg får man se skoene til alle i familien. Da kan man jo gjette litt på hvilke sko som tilhører de ulike i familien.
Dette var mitt opprinnelige forslag på avsluttende oppslag, men forlaget synes kroppen hans ble litt rar. Jeg liker den litt ennå, iallefall underkroppen er så typisk "hund" synes jeg. Men "pick your battles".

Her er den ferdige varianten.
Hehe... må le litt når jeg ser denne tidlige versjonen av avslutningen av boka. Noe amerikanisert....

 Også er det jo de oppslagene som ikke fikk noen versjoner i boka.
Her har Pepsi spist storebrors mobil, hehe :-) Den ble vel litt grotesk, men veldig morsom å tegne da! Liker den egentlig ganske godt, selv om den ikke passet så godt i boka... Kanskje i et annet prosjekt.  
Denne var det heller ikke plass til i boka. Her har Pepsi vært litt uheldig og knust en vase, jeg liker hvordan potteskåret ser ut som om det er hull i gulvet.

5 kommentarer:

 1. Dette var morsomt!

  Jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til en zombie-versjon av det første oppslaget, i "Pepsi blir zombie" kan også røndtken-oppslaget bli med;)
  (jeg husker jo hvor glad du er i zombier, så regner med boka kommer)

  Heelt enig i at den første versjonen av Pepsi som får kos er best, i den andre ligger han jo med beina stivt i været, ingen hunder ligger vel sånn! Men det har jeg overhodet ikke tenkt på når jeg har lest boka.

  Liker også siste oppslaget, særlig det forskrekka bildet;)

  SvarSlett
 2. Røntgenbildet er jo knallbra - ikke grotesk, det er for mye humor der til det;)Egner seg fint som en tøff og morsom plakat! Gøy å se og lese om "behind the scenes"!

  SvarSlett
 3. Heia!
  Takk for så trivelig hilsen på det ultraseriøse innlegget mitt om diverse dietariske varieteter :)
  For en flott blågg du har! Syns det var skikkelig spennende å se litt av utvelgingsprosessen. Må være en utfordring når kreativiteten din og ønskene til forlaget kolliderer. Røntgenbildet av Pepsi var jo kjempekult, enig med Linnosausus; zombiebok neste :)

  SvarSlett
 4. Hehe :-) skjønner at det må komme zombie bok ja! Kanskje jeg kommer over skrekken da, litt selvterapi er ikke så dumt! Om ikke det blir det så kan jeg jo iallefall jobbe det ferdig og lage det som trykk på epla da.

  SvarSlett
 5. oioi hvor dyktig du er!! FIkk en liten sønn i mai som jeg tror kommer til å elske bøkene dine ( i mangel på farger hjemme hos oss trenger han fargerike flotte grafiske bøker :) Tusen tusen takk for din peppende kommentar! U made my day! Klem B

  SvarSlett